joi, 29 septembrie 2011

Domenii web gratuite




Domenii web gratuite
Un domeniu web gratuit este optiunea celor care vor sa aiba propriul site la costuri minime. Evident, trebuie rezolvata si problema hostingului, dar aceasta este alta discutie.

Revenim la cautarea pe Internet a unui domeniu web gratuit. La o prima vedere, sa pare ca oferta de domenii web este foarte generoasa si nu se pune decat problema alegerii celui mai bun nume.

Analizand mai atent o sa vedeti ca multe site-uri care ofera domenii gratis tind sa profite de pe urma clientilor, odata ce acestia au achizitionat domeniu gratuit de la ei. Cei mai multi solicita ca site-ul sa afiseze reclame cu providerul de domenii gratuite, in locul ales de ei.
Mai exista si riscul ca, in cazul in care site-ul nu are vizitatori suficienti si reclama lor nu este pusa la vedere, sa iti suspende domeniul. Ai ce face? Nu prea.

O alta problema este durata limitata pentru care ti se acorda gratis domeniul, mai ales in cazul domeniilor .com. In cazul in care ai ales un domeniu gratis, care dupa un an trebuie actualizat, ai grja sa te interesezi care este costul domeniului dupa perioada de gratie.  

Totusi exista si firme serioase care dau domeniul gratis ca oferta la achizitionarea unui pachet de gazduire, sau la realizarea unui site web. Acestea sunt cele mai de incredere oferte pentru ca, practic, domeniul nu este primit cadou, ci este obiectul unei promotii. Unde mai pui ca, de multe ori, pretul domeniului web gratuit se regaseste in costul pachetului de hosting sau al costului realizarii site-ului.

Domenii gratuite .tk

Ai descoperit ca exista domenii absolut gratuite, doar ca au extensia .tk? Indicat este sa ocolesti o asemenea oferta de domeniu web gratuit pentru ca aceste domenii sunt considerate neserioase si, in general, sunt utilizate pentru site-uri de slaba calitate.
Google se va arata binevoitor fata de un domeniu .com sau .ro sau oricare platit si aceste domenii vor ajunge intotdeauna in fata domeniilor cu extensia .tk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu